Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνέντευξη Τσάβαλου στα panionianea.gr για τις εκλογές σήμερα

Ο Βασίλης Τσάβαλος στα panionianea.gr

Αποκλειστική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στα panionianea.gr ο Βασίλης Τσάβαλος.
Την Τετάρτη (03/04) διεξάγονται οι προγραμματισμένες εκλογές του Ερασιτέχνη, και ο Βασίλης Τσάβαλος, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του απέναντι στον Άρη Μισαηλίδη, μίλησε στα panionianea.gr και αναφέρθηκε στην έως τώρα θητεία του στον σύλλογο, αλλά και στο τι σκοπεύει να κάνει αν επανεκλεγεί στην προεδρία του Ιστορικού.

Παράλληλα, μίλησε για το οικονομικό σκέλος του Πανιωνίου, για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας την φετινή σεζόν, αλλά και για τον Κωνστναντίνο Παναγόπουλο.

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Μισαηλίδη, τόνισε πως αν και προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, εκείνος δεν θέλησε να έχουν κάποια επαφή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Τσάβαλου στα panionianea.gr:

-Κ. Τσάβαλε πως κρίνεται την έως τώρα θητεία σας στον Πανιώνιο;

«Ήμασταν οι μόνοι που τότε που δεν ήθελε κανείς να μπει στον Πανιώνιο, είπαμε ότι θέλουμε να αναλάβουμε τον σύλλογο και να μπούμε σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Οι άλλοι έκαναν πίσω. Εγώ και οι συνεργάτες μου τολμήσαμε και αποφασίσαμε να μπούμε μπροστά. Στον Ερασιτέχνη υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο χρέος και καταφέραμε με τις κινήσεις και κάποια κουρέματα που κάναμε σε αυτό το διάστημα που ήμαστε εμείς στην διοίκηση να το ρίξουμε αρκετά. Αυτό το θεωρώ επιτυχία, ειδικά υπό αυτές τις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα. Ήμασταν από την αρχή αληθινοί σε αυτά που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε. Όσον αφορά την ΠΑΕ, αν καθόμασταν στο προϋπολογισμό της προηγούμενης διοίκησης, τότε το άνοιγμα και το χρέος θα είχε φτάσει το διπλάσιο. Πλέον το άνοιγμα το έχουμε περιορίσει στα τέσσερα εκατομμύρια και σε βάθος χρόνου, με κάποιους διακανονισμούς και άλλες κινήσεις, θα κλείσει και αυτό. Θεωρώ πως τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά και το έργο μας σε γενικές γραμμές είναι επιτυχημένο».

-Ποιος ήταν και παραμένει ο στόχος σας;

«Στόχος από την αρχή ήταν η βιωσιμότητα το συλλόγου και στον Ερασιτέχνη και στην ΠΑΕ. Μάλιστα, καταφέραμε να πετύχουμε και την παραμονή μας στη κατηγορία, αφού νομίζω πως πλέον η ομάδα με τους βαθμούς που συγκέντρωσε έχει κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για την σωτηρία. Πιστεύω πως θα χρειαστεί ένας ακόμη χρόνος για να μαζευτεί το άνοιγμα και εν συνεχεία θα υπάρχει η δυνατότητα να είμαστε σε ένα πιο όμορφο περιβάλλον. Να είναι καλύτερες οι συνθήκες δουλειάς για όλους».

-Αν επανεκλεγείτε στις εκλογές του Ερασιτέχνη, τι είναι αυτό που θα επιδιώξετε να κάνετε άμεσα;

«Σκοπός μας θα είναι να συνεχίσουμε να τρέχουμε την ΠΑΕ με το ίδιο μοτίβο, αλλά με ακόμη καλύτερη οργάνωση. Η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει είναι μία προίκα για μας, ώστε να προχωρήσουμε ακόμη πιο καλά και σωστά. Στόχος παραμένει η βιωσιμότητα του συλλόγου. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στα δικά μας παιδιά. Νομίζω πως ηθικά πρέπει να βγούμε εμείς στις εκλογές. Εμείς είχαμε μπει μπροστά στα δύσκολα, όταν κανείς δεν ήθελε τον Πανιώνιο, παλέψαμε για την βιωσιμότητα του συλλόγου και δημοκρατικά νομίζω πως πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας».

-Έχουν ακουστεί κατά καιρούς ονόματα υποψήφιων επενδυτών, υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή;

«Δεν μπορούμε να μιλάμε με αν και υποθετικά. Αν δεν έρθει κάποιος άνθρωπος να βάλει λεφτά, δεν μπορούμε να στηριζόμαστε κάπου. Με λόγια δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις και μακάρι να υπάρξει κάτι καλό».

-Έχετε έρθει σε επαφή με την πλευρά του κ. Μισαηλίδη;

«Επιχείρησα να έρθω σε επαφή, όμως δεν βρήκα ανταπόκριση. Δεν θέλησε να μιλήσουμε. Πάντως, αναφέρθηκε σε ενωτικό συνδυασμό. Το ενωτικό σημαίνει ότι έχω άποψη για κάποια θέματα και δεν λέω απλά όλοι οι Πανιώνιο μαζί κλπ. Δεν αμφισβητώ κανέναν ότι είναι Πανιώνιος, αλλά αυτό το διάστημα που είμαστε στην διοίκηση δεν μας βοήθησε κανείς, ούτε ο κ. Μισαηλίδης, ούτε κάποιος άλλος από την παράταξη του. Μας βοήθησαν μόνο κάποιοι άνθρωποι που δεν θέλησαν προς τιμή τους να βγει το όνομα του προς τα έξω».

-Αγωνιστικά την φετινή σεζόν φαντάζομαι την κρίνεται επιτυχημένη…

«Σίγουρα. Αν δεν είχαμε και τόσους τραυματισμούς, ειδικά στον χώρο της άμυνας, τότε πιστεύω πως δεν θα μπλέκαμε στο τέλος στην υπόθεση της παραμονής. Είχαμε και κάποιες απώλειες με τους Ρόβα και Σπυρόπουλο και όλα έπαιξαν τον ρόλο τους. Αγωνιστήκαμε με τα δικά μας παιδιά και σίγουρα η σεζόν αγωνιστικά κύλισε πολύ καλά. Το έχω ξαναπεί ότι η κρίση πρέπει να γεμίσει ελπίδα τους νέους ποδοσφαιριστές».

-Αισθάνεστε δικαιωμένος για την απόφαση να εμπιστευτείτε στον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο την τεχνική ηγεσία της ομάδας;

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τον Κωνσταντίνο. Μας είπε από την πρώτη στιγμή ότι είναι στρατιώτης του Πανιωνίου και νομίζω πως τα έχει καταφέρει πολύ καλά έως τώρα».

-Είναι νωρίς να πούμε για το θέμα της αδειοδότησης ενόψει της νέας σεζόν;

«Είναι αρκετά νωρίς ναι. Δεν είναι καθόλου εύκολο το θέμα. Πάντως νομίζω πως με το ρόστερ που έχουμε και με τις εμπειρίες που πήραν πολλά παιδιά, τη νέα σεζόν η ομάδα θα είναι πολύ πιο έτοιμη. Ίσως η αδειοδότηση να μην μας χρειάζεται καν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου